Китай будує атомні підводні човни з використанням російських технологій

Китай будує атомні підводні човни з використанням російських технологій

Укрінформ
У Китаї розпочали створення атомних підводних човнів нового покоління, що може стати проблемою для США та їхніх союзників через складнощі з їх відстежуванням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Китай розпочинає виробництво нового покоління атомних підводних човнів, які, як очікується, вперше стануть проблемою для США та їхніх союзників щодо їх відстеження", - йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків та військових аташе, з’являється дедалі більше доказів того, що Пекін вже до кінця цього десятиліття може ввести в експлуатацію власний підводний човен типу 096 з балістичними ракетами, створений частково завдяки російським технологіям.

Читайте також: Штати попередили Китай про намір обмежити експорт чипів

Згідно з дослідженням, за цими човнами буде набагато складніше стежити. Співрозмовники Reuters вважають, що такий висновок "заслуговує на довіру".

"Тип 096 стане справжнім жахом. Їх буде дуже, дуже важко виявити", — заявив підводник у відставці та аналітик військово-морської технічної розвідки Крістофер Карлсон.

Як зазначається, нова субмарина не поступатиметься найсучаснішим російським підводним човнам з точки зору малопомітності, сенсорів та наявного озброєння.

Водночас непомітності та низького рівня шумності новій китайській розробці допомогли досягти саме технології, передані РФ, пише Reuters.

Читайте також: Штати обмежують торгівлю із 42 китайськими компаніями через військову підтримку РФ

Як повідомлялося, Китай не хоче відкритого військового програшу росіян у війні проти України, але при цьому китайці на офіційному рівні підтримують територіальну цілісність України.

Фото: Weibo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-