Норвегія закрила в'їзд для автомобілів із російськими номерами

Норвегія закрила в'їзд для автомобілів із російськими номерами

Укрінформ
У п'ятницю МЗС Норвегії оголосило, що з наступного тижня заборонить в'їзд до країни легковим автомобілям із російською реєстрацією.

Про це повідомляє Associated press, передає Укрінформ.

Починаючи з опівночі 3 жовтня легкові автомобілі з російською реєстрацією з дев'ятьма або менше місцями більше не можуть перетнути кордон Норвегії. Автобуси та мікроавтобуси з десятьма і більше місцями все ще зможуть перетинати кордон через прикордонний пункт у Сторскогу, єдиному пункті перетину кордону між Норвегією та Росією.

Уряд в Осло заявив, що будуть зроблені винятки для дипломатичних транспортних засобів, для автомобілів, що належать норвезьким громадянам і членам їхніх сімей, які постійно проживають в Росії, а також для поїздок, необхідних з гуманітарних причин, таких як гостра хвороба, смерть або сімейні похорони.

Міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Хутфельдт заявила, що Норвегія "стоїть разом із союзниками та однодумцями у протидії жорстокій агресивній війні з боку Росії".

Згідно з рішенням ЄС, транспортні засоби, зареєстровані в РФ, більше не можуть в'їжджати на територію 27 членів блоку, включаючи три країни Балтії - Естонію, Латвію і Литву - Фінляндію і Польщу. Санкції, запроваджені проти Росії, були опубліковані Європейською комісією 8 вересня.

Читайте також: У ЄС надали роз'яснення щодо заборони ввезення автомобілів, зареєстрованих у Росії

Як повідомляв Укрінформ, митниця Литви повідомила, що автомобілі із зареєстрованими у Росії номерами, які прибули у республіку до 11 вересня 2023 року, протягом шести місяців від дати в'їзду мають залишити територію країни та всього Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-