Блінкен закликав Алієва допустити міжнародних спостерігачів до Нагірного Карабаху

Блінкен закликав Алієва допустити міжнародних спостерігачів до Нагірного Карабаху

Укрінформ
Глава американської дипломатії Ентоні Блінкен попередив президента Азербайджану Ільхама Алієва про необхідність утримуватися від продовження бойових дій у Нагірному Карабаху та забезпечити гуманітарний доступ до населення регіону.

Про це йдеться в повідомленні Держдепартаменту США за результатами розмови двох лідерів, передає Укрінформ.

«Держсекретар Ентоні Блінкен говорив сьогодні з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, щоби підкреслити необхідність для Азербайджану утриматися від подальших військових дій у Нагірному Карабаху та забезпечити безперешкодний гуманітарний доступ»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Вірменія на Радбезі ООН закликала направити миротворців у Карабах

Крім того, Блінкен закликав президента Азербайджану гарантувати жителям Нагірного Карабаху, що вони можуть жити безпечно у своїх домівках, і що їхні права будуть захищені.

«Держсекретар закликав президента Алієва взяти на себе зобов’язання щодо широкої амністії та дозволити доступ міжнародної місії спостерігачів до Нагірного Карабаху, а також відзначив публічні зобов’язання президента допомогти побудувати майбутнє для всіх людей у Нагірному Карабаху на основі миру, взаєморозуміння та взаємоповаги»,- зауважили в Держдепі.

Читайте також: Азербайджан в ООН звинуватив Вірменію в імітації мирних переговорів

Як повідомляв Укрінформ, уряд Вірменії заявив, що з Нагірного Карабаху вже евакуювалися близько п'яти тисяч осіб вірменського походження.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-