У Єревані проходить мітинг із вимогою відставки прем’єра Пашиняна

У Єревані проходить мітинг із вимогою відставки прем’єра Пашиняна

Відео
Укрінформ
Кілька сотень людей зібралися біля будівлі уряду Вірменії в центрі Єревану через початок «антитерористичних заходів» Азербайджаном у Нагірному Карабаху.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Протестувальники скандують антиурядові лозунги, вимагають відставки вірменського прем’єра Нікола Пашиняна та припинення військових дій з боку Азербайджану.

До площі Республіки у столиці Вірменії, де знаходиться будівля уряду, продовжують приходити люди, тоді як прилеглі до будівлі вулиці час від часу перекриваються учасниками акції, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будівля уряду Вірменії оточена поліцією.

Читайте також: ЄС засудив військову ескалацію в Нагірному Карабасі

Як повідомлялося, Міністерство оборони Азербайджану у вівторок оголосило про початок «антитерористичних заходів» локального характеру в Карабасі. Баку вимагає виведення військ Вірменії з Азербайджану та розпуску «режиму сепаратистів» в Ханкенді.

МЗС Вірменії оприлюднило заяву, в якій звинуватило Азербайджан у проведенні «етнічної чистки».

Вірменія та Азербайджан претендують на територію Нагірного Карабаху, що на Південному Кавказі.

Вірменія захопила Нагірний Карабах під час війни на початку 1990-х. Азербайджан повернув під свій контроль значну територію Нагірного Карабаху під час шеститижневого конфлікту у 2020-му році. Тоді ж Азербайджан, Вірменія та Росія підписали угоду про припинення вогню в Нагірному Карабасі. За цією угодою вірменська сторона втрачає значні території Нагірного Карабаху та всі окуповані райони навколо нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-