Сину Байдена висунули нові звинувачення, що загрожують ув'язненням до 25 років - ЗМІ

Сину Байдена висунули нові звинувачення, що загрожують ув'язненням до 25 років - ЗМІ

Укрінформ
Спеціальний прокурор Міністерства юстиції США Девід Вайс офіційно висунув сину президента США Джо Байдена, Гантеру, звинувачення за трьома пунктами, пов’язаними з порушенням законів щодо володіння зброєю.

Про це йдеться в повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«Три пункти звинувачень включають внесення у федеральну форму на купівлю вогнепальної зброї неправдивих заяв, а також володіння вогнепальною зброєю особою, яка не має на те права», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Спікер Палати представників ініціював розслідування щодо імпічменту Байдена

Звинувачення стосуються придбання Гантером Байденом револьверу в штаті Делавер у жовтні 2018 року, яким він володів протягом усього 11 днів. Тоді чоловік указав у федеральній формі, що не вживає та не є залежним від заборонених наркотичних засобів. Прокурори стверджують, що на момент покупки Гантер боровся із залежністю від кокаїну.

Таким чином, Міністерство юстиції США вперше в історії країни висунуло офіційні звинувачення дитині чинного президента.

Читайте також: У Білому домі відкинули можливість помилування сина Байдена, якщо суд визнає його винним

Тим часом адвокати Байдена-молодшого називають звинувачення політично мотивованим, оскільки ще шість тижнів тому прокурори вважали його необґрунтованим.

Зараз Гантер Байден, за даними телеканалу, перебуває в Каліфорнії. Згідно з матеріалами суду, якщо його визнають винним за всіма пунктами, йому може загрожувати до 25 років ув'язнення та штраф у розмірі до 750 тисяч доларів США.

Читайте також: Син Байдена відкинув обвинувачення у несплаті податків

Як повідомляв Укрінформ, у червні Гантер Байден уклав угоду з федеральними прокурорами щодо звинувачень по двох епізодах несплати федерального податку на прибуток, а також у зв’язку з незаконним зберіганням зброї, визнавши себе винним.

Фото: WireImage

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-