У Грузії проходять військові навчання Agile Spirit 2023

У Грузії проходять військові навчання Agile Spirit 2023

Укрінформ
Грузія водинадцяте приймає міжнародні військові навчання Agile Spirit («Твердий дух») під керівництвом Західного командування Сил оборони Грузії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа з посиланням на заяву Міноборони Грузії.

Військові навчання НАТО та партнерів альянсу розпочалися на базі Крцанісі 21 серпня і охоплюють Східну та Західну Грузію. Завершаться навчання 1 вересня.

В Agile Spirit 2023 беруть участь 22 країни – партнери і члени НАТО, три організації та 3600 військовослужбовців. У цьому році до навчань вперше доєднається Йорданія.

Серед країн-учасниць навчань: Грузія, США, Туреччина, Велика Британія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Франція, Німеччина, Греція та інші. Серед організацій, які беруть участь у тренуваннях, MND-SE, LITPOLUKR Brigade, MNMPBAT NATO.

Читайте також: Китайська армія на масштабних навчаннях відпрацювала оточення Тайваню

Основними цілями цьогорічних Agile Spirit є підвищення оперативної сумності на тактичному рівні між Силами оборони Грузії, об’єднаними силами США, силами союзників та партнерів, а також вдосконалення та зміцнення оперативних можливостей під час планування та проведення операцій у багатонаціональному середовищі.

Як повідомляв Укрінформ, у Південній Кореї в понеділок стартували наймасштабніші щорічні спільні зі Сполученими Штатами військові навчання, метою яких є протидія загрозам з боку КНДР.

Фото: DVIDS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-