Іран викликав дипломатів Швеції та Данії через акції зі спаленням Корану

Іран викликав дипломатів Швеції та Данії через акції зі спаленням Корану

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Ірану викликало тимчасово повірених у справах Швеції та Данії в Тегерані, щоб висловити протест проти спалення та пошкодження примірників Корану демонстрантами у двох країнах.

Про це повідомляє IRNA, передає Укрінформ.

Заступник генерального директора Департаменту з прав людини МЗС Ірану рішуче засудив продовження актів з осквернення Корану у Швеції та Данії. Він заявив, що Ісламська Республіка Іран вважає, що уряди цих країн несуть повну відповідальність за серйозні наслідки.

Також він застеріг від повторення подібних дій і закликав представників Швеції та Данії дотримуватись міжнародних зобов'язань, заснованих на статтях 19 та 20 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права.

Нагадавши позиції своїх країн щодо засудження будь-якої образи Корану, офіційні особи Швеції та Данії заявили, що уряди країн «сповнені рішучості запобігти подібним діям шляхом внесення змін до своїх внутрішніх законів».

Читайте також: Данія продовжила посилений контроль на кордоні після спалення Корану

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки Швеції (SAPO) заявила про підвищення оцінки рівня загрози країні до 4 за п’ятибальною шкалою на тлі зростання міжнародної напруги після акцій зі спаленням Корану.

У Швеції та Данії неодноразово відбувалися акції зі спалення примірників Корану. Низка країн, таких як Катар, Йорданія, Марокко, Туреччина, ОАЕ, Іран, Ірак і Ємен, висловили протести у відповідь.

Фото: ru.irna.ir/news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-