США, Корея і Японія домовилися про нове партнерство у безпековій сфері

США, Корея і Японія домовилися про нове партнерство у безпековій сфері

Укрінформ
Президент США Джо Байден, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда та президент Південної Кореї Юн Сок Йоль під час саміту у Кемп-Девіді домовилися про нове партнерство у сфері безпеки.

Про це повідомляє KBS World, передає Укрінформ.

Як зазначається, це зафіксовано у документі «Зобов’язання про консультації між Південною Кореєю, США та Японією».

Лідери трьох країн домовилися про негайні консультації у разі виникнення загроз в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема ядерної та перебоїв у ланцюгах постачання.

В адміністрації південнокорейського президента уточнили, що приводом для проведення консультацій можуть стати торгові суперечки, ракетна загроза з боку КНДР, серйозна провокація на морі, а також будь-яка інша загроза всередині або поза межами країни.

Під час саміту також прийнято спільну заяву під назвою «Дух Кемп-Девіда», в якій зафіксовано домовленість щодо проведення щорічних тристоронніх зустрічей між лідерами країн, міністрами закордонних справ, оборони та фінансів, радниками з нацбезпеки.

Учасники зустрічі також оголосили про проведення щорічних спільних оборонних навчань та створення системи обміну даними про ракетну активність Північної Кореї в режимі реального часу. Окрім цього, було досягнуто домовленості про створення тристоронньої робочої групи для боротьби із північнокорейськими кіберзагрозами.

Сторони домовились співпрацювати у питаннях економічної безпеки, зокрема впровадити програми раннього попередження про збої у ланцюгах поставок, передусім напівпровідників та акумуляторів.

Читайте також: США та Японія спільно розроблять перехоплювач гіперзвукових ракет

Реалізація домовленостей здійснюватиметься відповідно до третього прийнятого документа «Кемп-Девідські принципи», який визначає основні принципи співпраці між Південною Кореєю, США та Японією.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час тристороннього саміту з лідерами Південної Кореї та Японії заявив, що Росія вже програла війну проти України, оскільки не досягла поставленої мети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-