Російським авіакомпаніям пропонують скоротити кількість рейсів через брак літаків

Російським авіакомпаніям пропонують скоротити кількість рейсів через брак літаків

Укрінформ
Федеральне агентство повітряного транспорту Росавіація попросило російські авіакомпанії скасувати кількість рейсів, аби зменшити ризик збоїв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє спеціалізований Телеграм-канал «Авиаторщина», який публікує текст зі звернення заступника голови агентства Володимира Потєшкіна.

Російським авіакомпаніям доручили провести коригування розкладу рейсів до 20 вересня залежно від резерву повітряних суден, щоб унеможливити ситуації з непередбаченими поламками та затримками вильоту.

Також від компаній вимагають звернути увагу на рейси з організованими групами дітей та не допускати скасування чи затримок рейсів. Крім того, компанії повинні оперативно надавати в Росавіацію відомості про відправлення літаків на запасні аеродроми, виникнення збійних ситуацій в аеропортах та про затримки рейсів понад дві години.

Доповісти про результати проведеної роботи в рамках цього доручення компанії мають негайно.

Видання вважає, що зазначена вимога авіарегулятора з'явилася після ситуації з авіакомпанією Red Wings, яка не змогла 12 серпня вивезти з Анталії понад 400 російських туристів через вихід із ладу двох із трьох наявних повітряних суден Boeing-777.

Читайте також: росія продовжує експлуатувати сотні літаків Airbus і Boeing попри санкції - Bloomberg

Як повідомлялося, російські та іноземні авіакомпанії, що виконують рейси між РФ та іншими країнами, восени 2023 року постануть перед труднощами через вихід з Росії одного з найбільших IT-провайдерів в авіаційній галузі — швейцарської компанії SITA, яку називають «авіаційним SWIFT».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-