В Естонії хочуть заборонити громадянам РФ і Білорусі голосувати на місцевих виборах

В Естонії хочуть заборонити громадянам РФ і Білорусі голосувати на місцевих виборах

Укрінформ
Мін'юст Естонії підготував законопроєкт, який забороняє мешканцям країни з російським громадянством голосувати на місцевих виборах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

«Міністерство юстиції підготувало законопроєкт, який у разі набуття чинності обмежить право громадян держав-агресорів голосувати на місцевих виборах в Естонії», - йдеться у повідомленні.

Аналогічні обмеження діятимуть і для осіб із громадянством Білорусі.

У проєкті вказується, що Естонська держава «не може забезпечити свободу громадян Росії від впливу країни їхнього громадянства».

Читайте також: Новий посол пояснила, чому Естонія рішуче підтримує Україну

Заявленою метою законопроєкту, який вносить зміни до існуючого законодавства, є тимчасове обмеження виборчих прав громадян агресивної іноземної країни на виборах до місцевих органів влади.

На сьогодні всі іноземні громадяни, які постійно проживають в Естонії, мають право голосу на місцевих виборах, які проводяться кожні чотири роки, що дає цьому типу виборів найширші виборчі права.

Поправки до законодавства не вплинуть на право громадян країн-членів ЄС голосувати на місцевих виборах або на виборах до органів ЄС, що проводяться в Естонії.

Читайте також: Країни Балтії домовились про синхронне відключення від російської енергосистеми

Як повідомлялося, Естонія вже надала Україні понад 400 млн євро військової допомоги, що становить понад 1% ВВП. Передано протитанкові ракети Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, польові шпиталі, медикаменти, засоби індивідуального захисту (каски, тощо) та сухі пайки.

Фото: Sander Ilvest/Scanpix/IMAGO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-