Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного у провокаціях на кордоні

Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного у провокаціях на кордоні

Укрінформ
Влада Азербайджану повідомила про затримання члена вірменської диверсійної групи, яка намагалася проникнути через кордон. Єреван відкинув це твердження.

Як передає Укрінформ із посиланням на «Голос Америки», інцидент стався через день після заяви прикордонного підрозділу ЄС у регіоні, що він потрапив під обстріл. Вірменська сторона звинуватила в цьому азербайджанську сторону.

«16 серпня близько 11:15 ранку розвідувально-диверсійна група вірменської армії спробувала проникнути на територію Азербайджану», – повідомило військове відомство Азербайджану і наголосило, що «провокація вірменських військових була зірвана».

Читайте також: Вірменія просить провести екстрене засідання Радбезу ООН щодо Карабаху

За даними азербайджанської сторони, інцидент стався в районі селища Істісу в Кельбаджарському районі поблизу кордону з Вірменією.

Міноборони Вірменії заявило, що вірменський резервіст самовільно пішов із бойової позиції.

«Вивчається можливий сценарій та обставини того, як резервіст міг опинитися на азербайджанській стороні», – заявило військове відомство Вірменії.

Читайте також: Азербайджан звинуватив Вірменію і РФ у невиконанні угоди щодо Нагірного Карабаху

Нагадаємо: впродовж останніх днів напруженість у відносинах між Баку та Єреваном різко зросла. Сторони звинувачують одна одну у прикордонних обстрілах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-