Британія оголосила нові санкції проти постачальників обладнання для армії РФ

Британія оголосила нові санкції проти постачальників обладнання для армії РФ

Укрінформ
Уряд Великої Британії оголосив про нові санкції проти 22 фізичних і юридичних осіб за межами Росії, які підтримують незаконне вторгнення РФ в Україну, а також проти 3 російських компаній, які імпортують електроніку для військової техніки армії РФ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

«Сьогоднішні знакові санкції ще більше зменшать російський арсенал і закриють мережу поставок, які підтримують оборонну промисловість Путіна, яка переживає труднощі. Тим, хто підтримує російську військову машину, нікуди сховатися. Разом із нашими партнерами з G7 Велика Британія неодноразово закликала треті сторони негайно припинити надання матеріальної підтримки агресії Росії, інакше це призведе до серйозних витрат», - заявив глава МЗС Джеймс Клеверлі.

Зазначається, що у санкційний пакет потрапили дві турецькі компанії Turkik Union і Azu International за їхню роль в експорті мікроелектроніки до Росії, яка є важливою для військової діяльності Росії в Україні.

Читайте також: У Чехії колишнього бізнес-партнера Ротенберга звинуватили в обході санкцій – ЗМІ

Також була санкціонована компанія Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC, що базується в Дубаї, за роль у постачанні дронів і компонентів для дронів до Росії.

Крім цього, британський уряд ввів санкції проти громадянина Словаччини Ашота Мкртичева за участь у спробі угоди зі зброєю між КНДР і Росією та громадянина Швейцарії Ансельма Оскара Шмукі за його роль у російському секторі фінансових послуг, у тому числі як голови московського офісу DuLac Capital Ltd.

«Ми також вживаємо подальших заходів для боротьби з підтримкою Іраном і Білоруссю російських військових», - йдеться у заяві уряду.

Читайте також: НАЗК відновило статус пʼяти грецьких компаній-перевізників у переліку спонсорів війни

У санкційний список потрапили іранські фізичні та юридичні особи, залучені до дослідження, розробки та виробництва БПЛА для Корпусу вартових Ісламської революції, та білоруські оборонні компанії, пов’язані з виробництвом військової техніки для білоруського режиму, що безпосередньо сприяло незаконній війні Путіна.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня уряд Великої Британії запровадив санкції щодо 14 росіян з огляду на спроби російської влади знищити українську національну ідентичність, зокрема проти 11 причетних до примусової депортації українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-