У Швеції знову публічно спалили Коран

У Швеції знову публічно спалили Коран

Укрінформ
У Стокгольмі двоє активістів провели у понеділок акцію зі спаленням Корану.

Про це повідомляє The National, передає Укрінформ.

Як зазначається, двоє чоловіків біля шведського парламенту топтали Коран та підпалювали його сторінки.

Подібна акція у Швеції відбувається вже втретє попри осуд з боку мусульманського світу. Аналогічні протести відбувались і в Данії.

Організатори сьогоднішньої акції отримали дозвіл на її проведення. Салван Наджем і Салван Моміка заявили місцевим ЗМІ, що прагнуть заборони священної книги мусульман у Швеції.

Саудівська Аравія та Ірак закликали до проведення у понеділок зустрічі Організації ісламського співробітництва для обговорення протестів у Швеції та Данії.

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстром заявив, що надіслав листа 57 членам організації, в якому пояснюється, що Стокгольм «чітко відкидає» спалення Корану. За його словами, шведська поліція сама приймає рішення щодо надання дозволу на проведення протесту.

Читайте також: Спалення Корану: уряд Данії розгляне можливість втручання в особливих ситуаціях

Як повідомлялося, перша акція, під час якої був спалений Коран, пройшла в Стокгольмі 28 червня, в день початку мусульманського свята Курбан-байрам.

Друга аналогічна акція, організована тими ж чоловіками, проведена 21 липня біля посольства Іраку у Швеції. Тоді Наджем та Моміка розтоптали Коран і намагалися його підпалити.

Того ж дня примірник Корану спалила ультраправа група Danske Patrioter навпроти посольства Іраку в Копенгагені.

Фото: Oscar Olsson/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-