У парламенті Британії розкритикували уряд за недостатні санкції проти ПВК «Вагнер»

У парламенті Британії розкритикували уряд за недостатні санкції проти ПВК «Вагнер»

Укрінформ
Комітет з міжнародних справ Палати громад британського парламенту розкритикував уряд за недооцінку загрози з боку російської ПВК “Вагнер”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

У звіті законодавців йдеться, що Велика Британія має посилити протидію операціям російських найманців з ПВК “Вагнер”, поки вона вразлива після невдалого заколоту минулого місяця.

Читайте також: Це ІПСО: у розвідці прокоментували заяви Лукашенка про «вагнерівців» і Польщу

Парламентарії закликали до більш цілеспрямованих санкцій проти «мережі організацій», підпорядкованих ПВК “Вагнер”, і додали, що Британія має визнати цю групу терористичною організацією та заборонити її.

"Зараз, коли мережа (угруповання Вагнера - ред.) є найбільш вразливою, треба діяти", – заявила голова комітету Алісія Кернс.

За її словами, британський уряд не розуміє, який вплив має ПВК “Вагнер” за межами Європи, зокрема в Африці.

Читайте також: Держдеп про заяви Лукашенка щодо «Вагнера»: Штати захистять кожен дюйм території НАТО

"За десять років існування ПВК “Вагнер” уряд Великої Британії не напрацював узгодженої стратегії, а зусилля, спрямовані на реальну боротьбу з “Вагнером”, відсутні", – заявила Кернс.

Вона додала, що це дозволило групі Вагнера "поширити свої щупальця вглиб Африки" та експлуатувати країни, які стали вразливими через збройні конфлікти або нестабільність.

Водночас у британському МЗС заявили, що запровадили жорсткі санкції проти ПВК “Вагнер” та її ватажка Євгена Пригожина.

Читайте також: Опубліковані нові супутникові знімки табору ПВК «Вагнер» у Білорусі

Як повідомлялося, Пригожин 23 червня оголосив “марш справедливості” проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання зупиняють похід на Москву і повертаються до польових таборів.

Після цього російський президент Володимир Путін заявив, що «вагнерівці» можуть підписати контракт із міноборони РФ або їхати у Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-