У транспортній системі Вільнюса стався збій через хакерські атаки

У транспортній системі Вільнюса стався збій через хакерські атаки

Укрінформ
Сьогодні, 10 липня, внаслідок DDoS-атаки було порушено роботу деяких веб-сторінок та транспортного мобільного застосунку в литовській столиці - Вільнюсі, де завтра стартує саміт країн-членів НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

Унаслідок DDoS-атаки (розподілена відмова в обслуговуванні) було порушено роботу деяких сайтів та транспортного мобільного додатку в литовській столиці.

«Зараз знову відбуваються DDoS-атаки на нашу країну, цілеспрямовані DDoS-атаки», - заявив у понеділок журналістам керівник Національного центру кібербезпеки Людас Алішаускас.

Він підтвердив, що через ці атаки не працюють система m.Ticket та сайт GoVilnius.lt. Атаки були зафіксовані у той момент, коли Вільнюс готується до саміту НАТО, який почнеться у вівторок.

Читайте також: Зеленський візьме участь у запуску Ради Україна-НАТО – Столтенберг

У неділю до Національного центру надійшли повідомлення ще про два кіберінциденти, коли внаслідок порушень роботи регіональної радіостанції та одного з міських торговельних центрів в ефір було запущено дезінформаційні повідомлення.

Центр не уточнює характер поширеної дезінформації. За даними BNS, вона була спрямована проти НАТО та постачання зброї Україні.

У свою чергу, постачальник послуг мобільного зв'язку та інтернету Telia повідомив у понеділок, що в каналах мессенджеру Telegram активно звучать заклики до атак на різні державні установи та компанії Литви.

Читайте також: Спікери шести парламентів закликали учасників саміту у Вільнюсі зобов'язатися взяти Україну в НАТО

Фахівці компанії відслідковують сплеск DDoS-атак на найбільшу інтернет-мережу Литви, внаслідок яких тимчасово постраждали декілька компаній та організацій, що перебувають у віданні муніципалітетів.

Як повідомлялося, 11 - 12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-