Штати та Китай планують істотно збільшити кількість авіарейсів між країнами

Штати та Китай планують істотно збільшити кількість авіарейсів між країнами

Укрінформ
Сполучені Штати та Китай розглядають можливість збільшення кількості комерційних авіарейсів між двома країнами з нинішніх 24 на тиждень до допандемійного показника в 350 авіаперельотів щотижня.

Про це, як повідомляє Reuters, заявив помічник держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихого океану Деніел Крітенбрінк, передає Укрінформ.

Виступаючи в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні він сказав, що країни погодились «подумати про поетапне збільшення кількості комерційних авіарейсів між Сполученими Штатами та Китаєм».

Читайте також: У Молдові поновили регулярні авіарейси, які припиняли на час проведення саміту ЄПС

Крітенбрінк розповів, що до спалаху пандемії коронавірусу між США й КНР було близько 350 авіарейсів щотижня, тоді як зараз виконується лише 24 на тиждень.

«Думаю, ми можемо зробити краще», - сказав він.

Дипломат повідомив, що сторони досягли згоди про збільшення кількості авіаперельотів під час візиту держсекретаря Ентоні Блінкена до Пекіна цього місяця в рамках ширшої домовленості стабілізувати американсько-китайські відносини.

Читайте також: Китайські авіакомпанії почали оминати простір Росії на шляху до США – Reuters

Сполучені Штати і Китай обмежили польоти та подорожі після початку пандемії COVID-19 у 2020 році, щоб запобігти поширенню хвороби, однак після скасування пандемії авіасполучення між двома державами не було повністю відновлене.

Окрему увагу Крітенбрінк привернув до значного дисбалансу в кількості китайських студентів у Сполучених Штатах і американських студентів у Китаї. За його словами, наразі у США навчається близько 300 тисяч китайських студентів, тоді як в університетах Китаю здобувають освіту лише 350 американських студентів.

Читайте також: У Франції заборонили внутрішні авіарейси на короткі маршрути - хочуть зменшити шкідливі викиди

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена планує розширити список заборонених до експорту в Китай напівпровідників, щоб перешкодити зусиллям Пекіна з розробки передових технологій для військових цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-