«Вагнерівці» захопили військові об'єкти у Воронежі - ЗМІ

«Вагнерівці» захопили військові об'єкти у Воронежі - ЗМІ

Укрінформ
Джерело у російських спецслужбах повідомило, що російські заколотники ПВК «Вагнера» зайняли військові об'єкти у Воронежі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Одне із джерел російської служби безпеки повідомило, що бойовики «Вагнера» також взяли під свій контроль військові об'єкти в місті Воронеже, які знаходяться приблизно за 500 км на південь від Москви», - йдеться у повідомленні.

За даними джерела ВВС, близького до центрального апарату ФСБ, ПВК «Вагнера» зайняла «всі ключові об'єкти» у Воронежі. "Все як у Ростові", - зазначив він. За його словами, поки що конкретного плану придушення заколоту ФСБ не має.

Водночас губернатор Воронезької області Олександр Гусєв спростував повідомлення про просування військової техніки у регіоні, назвавши це «інформаційним провокаціями» тих, хто «зацікавлений у дестабілізації ситуації в країні та регіоні». 

До того Телеграм-канал «Разгрузка Вагнера» опублікував кількахвилинне відео, в якому Євген Пригожин в Ростові-на-Дону розмовляє із заступником міністра оборони Росії Юнус-Беком Євкуровим і генералом Володимиром Алексєєвим, який напередодні звертався до вагнерівців із закликом зупинитися і називав те, що відбувається, спробою державного перевороту. При цьому заявлено, що вагнерівці захопили штаб Південного військового округу в Ростові.

Читайте також: Подоляк про конфлікт Пригожина з міноборони РФ : Смутні часи наступають

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських пропагандистських ресурсів, мер Москви Сергій Собянін заявив, що у зв’язку з діями ПВК "Вагнер" в місті проводяться "антитерористичні заходи", запроваджено додатковий контроль на дорогах.

За словами президентського речника Дмитра Пєскова, силовики цілодобово доповідають президенту РФ Володимиру Путіну про заходи, які вони вживають у зв'язку діями "вагнерівців".

У російських Телеграм-каналах поширюються відео про захоплення "вагнерівцями" адміністративних будівель та військових будівель у Ростові, які були здані без бою.

Повідомляється про рух колон ПВК до Воронежа.

ФСБ Росії відкрило кримінальну справу проти Пригожина через заклик до збройного заколоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-