Кисню лишилося на 40 годин: біля «Титаніка» вже кілька днів шукають субмарину з туристами

Кисню лишилося на 40 годин: біля «Титаніка» вже кілька днів шукають субмарину з туристами

Укрінформ
Берегова охорона США заявила, що на підводному човні, що зник в районі затоплення «Титаніка» в Атлантичному океані, повітря, придатного для дихання, залишилося приблизно на 40 годин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

У Береговій охороні додали, що дистанційно керований дрон із камерою на борту почав пошук зниклого підводного човна в районі останнього відомого його місця занурення у воду.

«Ми зробимо все, що в наших силах, щоб врятувати (людей – ред.)», — заявив капітан Берегової охорони США Джеймі Фредерік.

У відомстві назвали операцію з порятунку «унікальною, але дуже складною».

«Це 1500 км на схід від Кейп-Кода та 640 км на південь від Сент-Джонса. Логістично кажучи, це вимагає часу та координації, і ми маємо справу з пошуком на поверхні та під водою», - пояснив Фредерік.

Читайте також: В Атлантиці тривають пошуки підводного апарата, який возив туристів до «Титаніка»

Зазначається, що сьогодні до операції приєднаються кораблі канадської Берегової охорони, а також інші судна ВМС США. До пошуків також долучаються приватні судна.

Як повідомляв Укрінформ, підводний апарат, який використовувався для перевезення туристів з метою огляду затонулого в 1912 році «Титаніка», зник в Атлантичному океані.

Залишки «Титаніка» лежать на глибині 3800 метрів за 600 км від канадського острова Ньюфаундленд.

Фото: OceanGate/facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-