Ізраїль веде переговори щодо продажу сотень своїх танків до європейської країни

Ізраїль веде переговори щодо продажу сотень своїх танків до європейської країни

Укрінформ
Влада Ізраїлю веде переговори щодо продажу свого флагманського танка Merkava двом країнам, одна з яких знаходиться в Європі.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на представника Міністерства оборони країни, передає Укрінформ.

Представник Міноборони Ізраїлю розповів журналістам, що рекордний попит на ізраїльську продукцію частково пов'язаний з бажанням країн поповнити свої арсенали після надання Україні зброї для війни з Росією. В результаті Ізраїль експортує надлишки систем, які він раніше не продавав за кордон, включаючи Merkava попереднього покоління.

"Є дві перспективні країни, з якими ми ведемо попередні переговори (про продаж танків)", - сказав представник Міноборони Ізраїлю. "Мені заборонено називати їх назви, але одна з них знаходиться на європейському континенті".

Читайте також: Іспанія передасть Україні танки, бронемашини та польовий шпиталь

Ізраїльське видання Ynet повідомляє, що мова йде про продаж сотень танків. Танки Merkava Mark 2 і 3, щодо яких йде мова, були виготовлені в Ізраїлі в 1980-х і 1990-х роках і останніми роками були виведені з експлуатації. Ynet повідомляє, що після початку війни в Україні їх випробували і визнали придатними для продажу.

Зазначається, що угода перебуває на межі остаточного підписання і, як очікується, буде завершена відносно швидко - протягом приблизно трьох місяців. Її сума становитиме кілька десятків мільйонів доларів за всі танки.

Читайте також: Данія і Нідерланди профінансують поставки додаткових танків Leopard Україні

Нагадаємо: Ізраїль торік продав зброї на рекордні 12,5 млрд доларів. Приблизно чверть контрактів на експорт зброї з іноземними арміями - це контракти на постачання ударних та розвідувальних безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-