Іспанія передасть Україні танки, бронемашини та польовий шпиталь

Іспанія передасть Україні танки, бронемашини та польовий шпиталь

Укрінформ
Іспанія надасть Україні додатково 20 гусеничних броньованих машин, 4 танки «Леопард» та військовий шпиталь.

Як передає Укрінформ з посиланням на повідомлення Міністерства оборони Іспанії, про це в четвер заявила керівниця оборонного відомства країни Маргарита Роблес на черговому засіданні Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

У своєму виступі на засіданні контактної групи міністр поінформувала про стан поставок матеріально-технічних засобів, якими Іспанія підтримує Україну, наголосивши на відправці 20 гусеничних броньованих машин, що прибудуть до Польщі 19 червня, на додаток до 40 вже доставлених, а також чотирьох танків Leopard 2А4, які перебували на ремонті, ідеться в повідомленні.

«Україна відстоює справедливу справу і тому має нашу повну підтримку не лише у надінні озброєння, а й у підготовці українських бійців», – сказав Роблес, додавши, що «позиція Іспанії, як і решти країн НАТО та Євросоюзу, щодо підтримки є чіткою і рішучою».

Читайте також: Іспанія назвала пріоритети свого головування в Раді ЄС

«Наша прихильність є повною та абсолютною», – додала вона.

Міністр також оголосила про передачу Україні польового шпиталю Role 2 plus, здатного надавати невідкладну хірургічну допомогу та лікування. Його може бути розгорнуто у 20 контейнерах. Перед цим військові, які відповідатимуть за роботу шпиталю, мають пройти в Іспанії відповідне тренування.

Раблес підтвердила, що зобов'язання Іспанії підтримувати Україну «в її прагненні до всеосяжного, справедливого і тривалого миру залишатиметься непохитним доти, доки це буде необхідно».

Читайте також: Данія і Нідерланди профінансують поставки додаткових танків Leopard Україні

Як раніше повідомлялося, сьогодні у Брюсселі в рамках першого дня роботи Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони відбулося засідання Комісії НАТО – Україна та зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США. У цих заходах взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-