У Таїланді опозиційна партія лідирує на виборах

У Таїланді опозиційна партія лідирує на виборах

Укрінформ
Виборці Таїланду віддали велику кількість голосів на користь опозиційної партії, яка закликає до радикальної реформи інститутів влади країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Перші результати парламентських виборів у Таїланді показують, що політична сила “Рух вперед” перевершила усі прогнози та отримала 151 з 500 місць у нижній палаті Національної асамблеї Таїланду. Тепер вона на 10 місць випереджає лідера перегонів, партію “Pheu Thai”, яку очолює дочка експрем'єр-міністра Таксина Чинавата.

Аналітики називають це політичним землетрусом, який є значним зрушенням у громадській думці таїландців.

Це також очевидна відмова країни від двох військових партій теперішнього уряду та прем’єр-міністра Праюта Чан-Очі, який керував державним переворотом, що усунув обраний уряд у 2014 році.

Як зазначається, правляча коаліція отримала лише 15% місць.

“Люди отримали вдосталь за останнє десятиліття. Тепер настав новий день”, − сказав лідер партії “Рух вперед” Піта Лімджароенрат.

Читайте також: У Туреччині триває підрахунок голосів, жоден кандидат не набрав більше 50%

Партія Pheu Thai заявила, що погодилася приєднатися до партії "Рух вперед" та чотирьох менших опозиційних партій, давши їм коаліцію з понад 60% місць у новому парламенті.

Як повідомлялося, у Таїланді в неділю, 14 травня, відбулося голосування на парламентських виборах. У 2019 році у Таїланді відбулися вибори, але за результатами голосування жодна партія не здобула більшості.

 Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-