У Китаї до довічного ув’язнення засудили громадянина США - звинувачують у шпигунстві

У Китаї до довічного ув’язнення засудили громадянина США - звинувачують у шпигунстві

Укрінформ
У Китаї суд міста Сучжоу в провінції Цзянсу на сході країни засудив 78-річного громадянина Сполучених Штатів до довічного ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

Про це повідомляє France24, передає Укрінформ.

Джон Шин-Ван Люн, який постійно проживає в Гонконгу, був затриманий китайською контррозвідкою у місті Сучжоу ще 15 квітня 2021 року.

Про вирок Люну, без подробиць звинувачень, повідомив сьогодні, 15 травня, міський суд першої інстанції в короткій заяві на своєму сайті в соціальних мережах.

Як зазначає France24, подібні розслідування та суди за шпигунськими статтями проводяться за зачиненими дверима з оприлюдненням мінімуму інформації або й узагалі без неї.

Читайте також: Штати та Китай прагнуть стабілізувати відносини – Reuters

Вирок винесено в той момент, коли президент США Джо Байден їде до в Японію на саміт G7 у Хіросімі, після чого відвідає Папуа-Нову Гвінею, острівну державу в Тихому океані, регіоні, де Китай намагається збільшити свій економічний, військовий і дипломатичний вплив.

Відносини між Вашингтоном і Пекіном досягли історичного мінімуму на тлі конкуренції в питаннях торгівлі, технологій, прав людини та все більш агресивного підходу Китаю до його територіальних претензій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-