У центральному парку Тбілісі зірвали прапор України

У центральному парку Тбілісі зірвали прапор України

Фото
Укрінформ
Невідомий зірвав прапор України, що висів на флагштоку в центральному парку столиці Грузії Тбілісі; українське посольство вимагає розслідувати інцидент.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузия Online.

Відповідне відео розповсюдив телеканал Mtavari. За повідомленням телеканалу, людина, яка зриває прапор, сама поширила відео у соцмережах, але на цей час її обліковий запис недоступний. За даними Mtavari, людина, яка зірвала прапор, є прихильником проросійської організації "Консервативний рух" та "Альт-Інфо".

Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов назвав те, що сталося, неприпустимим.

“Абсолютно неприпустима ситуація з глумлінням над нашими українськими символами. Ми повідомили про це МЗС України та співпрацюватимемо з правоохоронними органами Грузії, щоб цей інцидент був розслідуваний, а винні були покарані відповідно до законодавства Грузії”, – заявив Касьянов.

Читайте також: Україна перевіряє інциденти з прапором у Молдові і обіцяє «рішучу реакцію»

З січня 2022 року в Грузії набув чинності закон, який передбачає штраф у розмірі 1000 ларі за образу встановленого держустановою прапора чи герба держави, з якою Грузія має дипломатичні відносини.

Лідер опозиційної партії "Лело" Мамука Хазарадзе заявив, що зрив прапора є провокацією, спрямованою проти братерства грузинського та українського народів.

“Такі дії – це російська пропаганда в Грузії, і взагалі “Альт-Інфо” та її ідеологія мають бути заборонені у Грузії. Неприпустимо, щоб у країні були сили, які висловлюють інтереси країни, яка окупувала 20% територій Грузії”, - заявив Хазарадзе.

У МВС Грузії наразі не надали коментарів із цього приводу.

Читайте також: Активісти у Берліні домоглися скасування заборони на українські прапори 8 та 9 травня

Як повідомляв Укрінформ, у чеській столиці Празі 16 квітня пройшла антиурядова демонстрація, організована маловідомою проросійською непарламентською політичною партією "Право Повага Професійність" (PRO).

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-