Туреччина закрила небо для вірменських літаків

Туреччина закрила небо для вірменських літаків

Укрінформ
Туреччина закрила повітряний простір для літаків Вірменії у відповідь на відкриття в Єревані пам'ятника учасникам операції "Немезіс". 

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив у ефірі телеканалу NTV.

“Ми не приймаємо подібних провокацій. Відповідаючи на відкриття пам'ятника терористам, Туреччина закрила небо для вірменських літаків. Вірменські авіакомпанії останнім часом почали здійснювати польоти у різні точки світу через повітряний простір Туреччини. Нині ж ми закрили небо”, - сказав міністр.

Читайте також: СБУ запобігла вивезенню в Іран двигунів до військово-транспортних літаків

За його словами, заборона стосується також польотів літаків із ВІП-персонами. Було зроблено виняток щодо візиту спікера парламенту Вірменії для участі у міжнародному заході в Туреччині.

Міністр також зазначив, що, у разі продовження таких дій, Туреччина вживатиме нових заходів.

Операція "Немезіс" проводилася у 1919-22 роках та була т.зв. акцією відплати вірменської партії «Дашнакцутюн» шляхом убивства лідерів Османської імперії, яких у Вірменії звинуватили в організації геноциду, та лідерів Азербайджанської демократичної республіки, яких вважали причетними до організації різанини вірменів у Баку у 1918 році. Назву операції дали за ім'ям грецької богині помсти Немезиди.

Читайте також: Держдеп закликає Азербайджан і Вірменію до прямого діалогу

Як повідомляв Укрінформ, у лютому цього року, уперше за останні 35 років, кордон Туреччини з Вірменією відкрили для вантажівок з гуманітарною допомогою, призначеною постраждалим від землетрусу в Туреччині.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-