Штати трьома конвоями евакуювали зі столиці Судану 700 осіб

Штати трьома конвоями евакуювали зі столиці Судану 700 осіб

Укрінформ
США за останні дні організували три успішні евакуаційні конвої, завдяки чому вивезли сотні осіб, у тому числі громадян інших країн, з охопленого збройним конфліктом Хартума до міста Порт-Судан.

Про це заявив на брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Три конвої, організовані за сприяння уряду США, дозволили групам американських громадян, їхніх найближчих родичів, громадян країн-союзників та партнерів безпечно прибути до міста Порт-Судан», - зазначив представник Держдепу.

Він уточнив, що евакуаційні конвої були організовані 29, 30 квітня та 1 травня. Загалом за три дні вдалося переправити близько 700 людей.

Представник зовнішньополітичного відомства пояснив, що з Порт-Судану громадяни США та інших країн переправляються до Джидди (Саудівська Аравія), де розгорнуті евакуаційні й консульські служби.

Читайте також: Британія евакуювала з Судану понад дві тисячі людей

«Ця успішна операція була б неможливою без відданості та хоробрості нашого персоналу на місцях, який сприяв переміщенню (конвоїв – ред.) з Хартума під час важкої сухопутної подорожі до Порт-Судану», - додав Пател.

Як повідомляв Укрінформ, представники ГУР Міноборони України провели унікальну спецоперацію на території Судану, звідки було вивезено понад 60 наших співвітчизників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-