Не втрачає надії: затриманий в рф журналіст WSJ написав листа родині

Не втрачає надії: затриманий в рф журналіст WSJ написав листа родині

Укрінформ
Репортер WSJ Еван Гершкович, якого затримали в росії за підозрою у шпигунстві, написав першого листа родині із застінків СІЗО «Лефортово».

Про це повідомляє видання WSJ, передає Укрінформ. 

Гершкович написав, що зберігає оптимізм, з нетерпінням чекає зустрічі із рідними та пожартував про тюремну їжу.

«Я хочу сказати, що я не втрачаю надії. Я читаю, займаюся спортом. І я намагаюся писати. Можливо, нарешті я напишу щось хороше», — написав він у листі на дві сторінки, який його сім’я у Філадельфії отримала в п’ятницю.

Фото: ELLA MILMAN
Фото: ELLA MILMAN

Написаний від руки лист, датований 5 квітня, є першим прямим контактом Гершковича з його родиною після його арешту більше двох тижнів тому в росії, пише видання.

Лист був написаний російською мовою, якою він розмовляє вдома з батьками, які є радянськими емігрантами.

Читайте також: Арешт журналіста WSJ дозволив особисто путін - Bloomberg

Гершкович також розповів, що на сніданок у СІЗО дають пшеничну чи вівсяну кашу. Також журналіст повідомив, що отримав посилку від друзів з туалетним приладдям, капцями, одягом та канцелярським приладдям.

Як повідомляв Укрінформ, репортер WSJ Еван Гершкович був затриманий у рф 29 березня під час журналістського відрядження до Єкатеринбурга. Він став першим представником американського ЗМІ, заарештованим російською владою з 1986 року, і одним із кількох американців, неправомірно затриманих упродовж останніх років в росії.

Поки що Гершковича дозволяли відвідувати лише його російським адвокатам. Йому досі не дозволили зустрітися з друзями чи офіційними особами посольства США в москві, незважаючи на неодноразові вимоги про доступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-