Біля узбережжя Південної Америки із судна вилучили кокаїну майже на $700 мільйонів

Біля узбережжя Південної Америки із судна вилучили кокаїну майже на $700 мільйонів

Укрінформ
Спільна операція правоохоронних органів США та Австралії увінчалася перехопленням 2,4 тонни кокаїну на борту судна біля узбережжя Південної Америки, яке прямувало до Австралії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Вартість вилученого кокаїну, пов'язаного з мексиканським наркокартелем, становить близько 1 мільярда австралійських доларів (677 мільйонів доларів США).

Така кількість дорівнює половині передбачуваного річного споживання в Австралії. Таким чином, конфіскація наркотиків стала однією з найбільших, у яких брала участь австралійська поліція.

Читайте також: Суд відправив під варту 38 учасників наркоугруповання «Двадцятівські»

Дванадцятьом затриманим підозрюваним, серед яких один громадянин США, були висунуті звинувачення у цій справі.

Зазначається, що правоохоронці лише в суботу, 4 березня, вперше розповіли про цю спецоперацію, яка почалася ще в листопаді минулого року, коли Управління з боротьби з наркотиками США (DEA) перехопило судно з кокаїном.

«Ця операція посилає меседж міжнародним наркоторговцям – ваші смертельні наркотики тут не бажані», - заявив комісар поліції Західної Австралії Кол Бланч.

Читайте також: Штати вимагають від Мексики видати сина наркобарона «Ель Чапо»

Як повідомляв Укрінформ, поліція Еквадору виявила майже 8,8 т кокаїну на $330 мільйонів у вантажі бананів, що прямував до Бельгії.

Фото: Canberraweekly

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-