Болгарія відкликає для консультацій свого посла в Північній Македонії

Болгарія відкликає для консультацій свого посла в Північній Македонії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Болгарії відкликає свого посла в Республіці Північна Македонія Ангела Ангелова для консультацій у Софії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

У МЗС пояснили, що причиною тимчасового повернення Ангелова до столиці Болгарії стала серйозна ситуація з правами болгар у Північній Македонії та збільшення злочинів на ґрунті ненависті проти них за останні місяці.

Зокрема у болгарському МЗС нагадали про підпал болгарського культурного центру в Бітолі (Північна Македонія) влітку минулого року та акти вандалізму проти інших болгарських культурних клубів у країні.

Зазначається, що метою консультацій є обговорення “можливостей припинення небезпечної тенденції посилення тиску на громадян Республіки Північна Македонія, які ідентифікують себе як болгар, та перспектив подальшого розвитку двосторонніх відносин”.

Читайте також: Болгарія відмовилася видати білорусі українського волонтера Трофимчука

Як повідомляв Укрінформ, у березні минулого року Болгарія відкликала для консультацій свого посла у москві після висловлювань посла рф в Софії Елеонори Митрофанової.

Тоді Митрофанова заявила російському сайту, що «болгарський народ не підтримує ні риторику уряду, ні його дії проти росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-