У селі в Нідерландах мисливці за скарбами шукають заховані нацистами коштовності

У селі в Нідерландах мисливці за скарбами шукають заховані нацистами коштовності

Укрінформ
У нідерландському селі Оммерен понад тиждень озброєні металошукачами люди шукають скарб, нібито захований нацистами під час Другої світової війни.

Про це повідомляє NOS, передає Укрінформ.

“Шукачі скарбів вирушили на пошуки чотирьох ящиків із коштовностями, які, з чуток, були закопані німецькими солдатами в 1944 році поблизу Оммерена. Люди роблять це попри муніципальну заборону”, - йдеться у повідомленні.

Пошуки скарбів активізувалися після того, як Національний архів Нідерландів виклав у вільному доступі документи часів Другої світової війни, серед яких була карта, що, як вважається, вказує на нібито закопаний у районі Оммерена скарб.

Раніше солдат Вермахту, на ім'я Гельмут стверджував, що у серпні 1944 року разом із трьома солдатами вкрав коштовності із розбомбленого відділення банку у місті Арнем. Під час відступу німецьких військ вони закопали чотири ящики з-під боєприпасів, наповнені монетами, годинниками, ювелірними виробами, діамантами та іншими коштовними каменями.

В Оммерен почали з'їжджатися мисливці за скарбами, причому їх виявилося так багато, що місцевій владі довелось заборонити пошуки. Адже випадково під час пошуків люди можуть натрапити на вибухонебезпечні предмети часів війни. Крім того, у країні заборонено копати на приватній землі. Утім, це не зупиняє шукачів скарбів.

Зазначається, що поліція вже винесла порушникам дев’ять попереджень.

Ящики з коштовностями шукали й раніше: архівні документи свідчать, що солдата Вермахту привозили в Оммерен після війни, але тоді пошуки нічого не дали.

Читайте також: У приватному будинку в Нідерландах знайшли 650 кілограмів феєрверків

Фахівці не виключають, що скарби давно були вилучені, можливо, ще під час окупації.

Як повідомлялося, у провінції Цзянсу на сході Китаю археологи виявили 1,5 тонни монет, що належать до часів правління династій Тан (618-907 рр.) і Сун (960-1279 рр.).

Фото: nos.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-