Житель Нідерландів за погрози прем'єру дістав дев'ять місяців тюрми та відразу вийшов на волю

Житель Нідерландів за погрози прем'єру дістав дев'ять місяців тюрми та відразу вийшов на волю

Укрінформ
У Нідерландах 23-річний чоловік дістав  дев'ять місяців за ґратами у покарання за погрози в соцмережах на адресу прем’єр-міністра Марка Рютте.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“23-річний чоловік дістав дев'ять місяців в'язниці за підбурювання й погрози проти уряду й парламенту та за погрози безпосередньо прем'єр-міністру Рютте”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що погрози мешканець Амстердама публікував у Телеграмі, шукаючи прихильників.

Суд у Гаазі засудив чоловіка до 21 місяця позбавлення волі, але 12 з них - умовне увʼязнення. Ба більше, оскільки після затримання зловмисник уже провів у СІЗО девʼять місяців, то після оголошення вироку він не повернеться до тюрми, адже фактично вже відбув покарання.

Читайте також: Прем'єр Нідерландів вибачився за рабовласницьке минуле країни

Слід сказати, що обвинувачений дістав менший вирок, ніж вимагала прокуратура, оскільки має психологічні проблеми, тож має перебувати під наглядом фахівців.

Як уточнює de Volkskrant, суддя назвав фігуранта дуже вразливим через психологічні проблеми та постановив, що той повинен пройти примусове лікування.

Нагадаємо, у вересні через загрозу нападу було посилено охорону прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте та принцеси Амалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-