В Іспанії викрили групу росіян - відмивали гроші, пов’язані зі справою Магнітського

В Іспанії викрили групу росіян - відмивали гроші, пов’язані зі справою Магнітського

Укрінформ
В Іспанії за підтримки Європолу та Євроюсту викрили злочинне угруповання, яке відмивало брудні гроші, пов’язані зі справою Магнітського про корупцію в росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Європолу.

Вважається, що ця група з відмивання грошей перевела мільйони євро через банківські рахунки в Європі, перш ніж відправити кошти в Іспанію для купівлі нерухомості.

Іспанські слідчі ідентифікували групу громадян росії, котрі займалися схемою, та підставні компанії, які не здійснювали реальної підприємницької діяльності.

Брудні гроші або надсилалися на банківські рахунки цих російських громадян, які нібито проживали в Іспанії, для купівлі нерухомості, або надсилалися іспанським агентствам нерухомості з тісними зв’язками з російською громадою, що купували нерухомість від імені ймовірних клієнтів.

У рамках операції на Канарських островах заарештована одна людина, центральна в цій схемі. Її ім’я не розкривається.

Читайте також: Заборона в'їзду та санкції: Земан підписав чеський варіант Акта Магнітського

Європол додав, що наразі по всій Іспанії конфісковано 75 об’єктів нерухомості на загальну суму 25 мільйонів євро.

Як відомо, список Магнітського — перелік осіб, відповідальних за утримання під вартою, жорстоке поводження та смерть аудитора Сергія Магнітського, а також інші грубі порушення прав людини в російській федерації та серію великих розкрадань коштів із російського бюджету під виглядом повернення податків, розкритих групою юристів та аудиторів включно з Магнітським.

Фото: cyprus-mail

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-