Косово і Сербія дійшли згоди щодо автомобільних номерів

Косово і Сербія дійшли згоди щодо автомобільних номерів

Укрінформ
Косово та Сербія за посередництва ЄС дійшли згоди у суперечці щодо автомобільних номерів.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"Домовленість досягнута! Дуже радий повідомити, що головні переговірники від Косова та Сербії за посередництва ЄС домовилися про заходи, які дадуть змогу уникнути подальшої ескалації та повністю сконцентруватися на пропозиції щодо нормалізації відносин між країнами", — йдеться у дописі.

За словами Борреля, Сербія припинить видачу автомобільних номерних знаків з назвами міст Косова, а Косово своєю чергою припинить перереєстрацію транспортних засобів сербів.

Читайте також: Боррель закликав Белград і Приштину зробити негайні кроки для запобігання розвитку кризи

Боррель додав, що найближчими днями представники обох сторін зустрінуться знову для обговорення подальших кроків.

Читайте також: ЄС не має вибачати росії будь-які спроби втручання у справи Західних Балкан - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, влада Косова на прохання США на 48 годин відтермінувала плани щодо штрафування водіїв, які відмовляються замінити старі автомобільні номерні знаки із літерами КМ, що були видані Сербією. Процес перереєстрації автомобілів зі знаками, прив'язаними до назв міст Сербії, на номери Республіки Косово з позначкою RKS розпочався 1 вересня і мав тривати два місяці. Влада Косова оголосила про накладення штрафів на власників транспортних засобів, що не перереєстрували автомобільні номери, з 22 листопада.

У Белграді відбулася надзвичайна сесія кабінету міністрів за участю президента Александара Вучича. Після цього представники сербів почали залишати владні інституції Косова: парламент, органи правосуддя, поліцію та місцеві органи влади в чотирьох округах на Півночі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-