У Болгарії п'ятьом особам висунули звинувачення у причетності до теракту в Стамбулі – ЗМІ

У Болгарії п'ятьом особам висунули звинувачення у причетності до теракту в Стамбулі – ЗМІ

Укрінформ
Прокуратура Болгарії висунула звинувачення п’ятьом особам у підтримці терористичних актів у зв’язку з вибухом у центрі Стамбула 13 листопада, внаслідок якого загинули шість людей.

Про це з посиланням на заяву генерального прокурора Болгарії Івана Гешева повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Цього тижня після розслідування, проведеного в тісній співпраці з прокуратурою сусідньої Туреччини, спецпризначенці болгарської поліції затримали трьох чоловіків молдовського походження та чоловіка і жінку сирійсько-курдського походження», - сказав Гешев.

За його словами, затриманим уже пред’явлено обвинувачення.

«Обвинувачення поділяються на дві групи – в підтримці терактів в іншій країні, а саме теракту в Стамбулі, та в торгівлі людьми», -зазначив Гешев, додавши, що затримані в основному займалися торгівлею людьми через Туреччину і контрабандою.

Болгарський суд на закритому засіданні ухвалив рішення залишити під вартою чотирьох чоловіків за звинуваченнями в торгівлі людьми, зауваживши, що доказів їхньої причетності до підтримки терористичної діяльності наразі недостатньо.

Жінку прокуратура не просила суд залишити під вартою через проблеми зі здоров’ям.

У МЗС Молдови підтвердили затримання в Болгарії трьох своїх громадян. «Наша країна рішуче засуджує будь-які терористичні акти, включно зі стамбульськими», – заявив речник міністерства Даніель Вода.

Турецька прокуратура вже звернулася до болгарської сторони з проханням про екстрадицію деяких підозрюваних у причетності до вибуху.

Читайте також: Турецькі ЗМІ розповіли про дії терористки у день вибуху в Стамбулі

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада в центрі Стамбула стався вибух, в результаті якого загинули шість людей – четверо на місці вибуху, двоє в лікарні. Поранення дістала 81 людина.

Вже наступного дня турецькі правоохоронці затримали 46 осіб, серед яких і громадянку Сирії, яка під час допиту зізналася, що пройшла підготовку офіцера спеціальної розвідки в бойових загонах Курдської робітничої партії PKK/PYD/YPG і заклала вибухівку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-