У Польщі загиблих від падіння ракети поховають з державними почестями

У Польщі загиблих від падіння ракети поховають з державними почестями

Укрінформ
У Польщі двох загиблих чоловіків від падіння ракети в населеному пункті Пшеводув поблизу кордону з Україною поховають з державними почестями.

Про це PAP поінформувала речниця воєводи Люблінського воєводства Агнєшка Стшемпка, передає Укрінформ.

За неофіційною інформацією, похорон відбудеться у суботу, 19 листопада.

Раніше заступник глави МВС Польщі Павел Шефернакер повідомив в ефірі Polsat News, що церемонія поховання загиблих матиме державний характер, якщо на це погодяться їхні сім’ї.

62-річний Богуслав В. та 60-річний Богдан Ц. загинули у вівторок ввечері внаслідок влучання ракети в агропідприємство у населеному пункті Пшеводув поблизу кордону з Україною. У гміні Долгобичув, де розташоване це село, запроваджено чотириденну жалобу за загиблими.

Читайте також: Канада теж покладає відповідальність за вибух ракети у Польщі на росію

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху ракети у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався близько 15:40 за місцевим часом. У зв’язку з цим Польща скликала засідання Ради НАТО.

Польща і США твердять, що на територію Польщі впала ракета української системи ППО. При цьому у Варшаві заявляють, що не звинувачують Україну в цьому, а покладають відповідальність за це на росію.

Читайте також: Зеленський про вибух у Польщі: Не сумніваюсь, що це була не наша ракета

Натомість Україна заперечує, що це була українська ракета. У Польщі заявили, що планують допустити українських фахівців до місця падіння ракети. Президент України Володимир Зеленський підтвердив у четвер, що українських експертів допустять до місця падіння ракети і до вивчення залишків ракети.

Фото: PAP/Woitek Jargito

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-