Протести в Ірані: правозахисники заявили про загибель уже 326 людей

Протести в Ірані: правозахисники заявили про загибель уже 326 людей

Укрінформ
Щонайменше 326 людей загинули в Ірані під час протестів, що тривають після вбивства у поліцейському відділку Махси Аміні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисна організація Iran Human Rights.

За інформацією правозахисників, щонайменше 326 осіб, у тому числі 43 дитини, були вбиті силами безпеки Ірану під час загальнонаціональних протестів. З 43 дітей дев'ятеро були дівчатами і троє були громадянами Афганістану.

Повідомляється також, що принаймні дев'ятьох протестувальників наразі засудили за звинуваченнями у злочинах проти національної безпеки Ірану, і їм загрожує швидка страта.

Директор організації Iran Human Rights Махмуд Амірі-Могаддам закликав до створення механізму ООН для розслідування злочинів іранської влади під час придушення нею протестів.

Читайте також: Іран погрожує Німеччині «твердою відповіддю» за її підтримку протестів

«Створення ООН механізму міжнародного розслідування та притягнення до відповідальності сприятиме процесу притягнення винних до відповідальності в майбутньому та збільшить ціну репресій для уряду Ісламської Республіки», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Євросоюз на наступному тижні посилить санкції проти Ірану за жорстоке придушення протестів.

Фото: Iran Human Rights

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-