Кількість загиблих унаслідок повеней у Бразилії зросла до 107

Кількість загиблих унаслідок повеней у Бразилії зросла до 107

Відео
Укрінформ
Кількість жертв величезної повені на півдні Бразилії зросла до 107 осіб, рятувальні роботи продовжуються, а влада почала оцінювати витрати на відновлення.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Щонайменше 136 осіб досі вважаються зниклими безвісти, а понад 165 000 були змушені залишити затоплені будинки і були врятовані за допомогою човнів і гелікоптерів.

Найближчими днями прогнозуються нові дощі, що викликає побоювання подальшого підвищення рівня води у затопленій столиці штату Ріу-Гранді-ду-Сул - Порту-Алегрі та прилеглих містах.

Повені зруйнували інфраструктуру та мости, заблокувавши доступ до Порту-Алегрі, в супермаркетах полиці спорожніли і вже з’являються повідомлення про мародерство.

Як драматичний символ катастрофи - телевізійні кадри показали коня, який два дні перебував у пастці на даху фермерського будинку на околиці Каноаса, міста на північ від Порту-Алегрі. Тварина у четвер була врятована пожежниками.

Губернатор Едуардо Лейте заявив, що, за попередніми підрахунками, Ріу-Гранді-ду-Сул потребуватиме щонайменше 19 мільярдів реалів ($3,68) для відновлення від пошкоджень, які поширилися на сільськогосподарські райони навколо столиці.

У Бразиліа федеральний уряд оцінив фіскальні наслідки повені в 7,7 мільярда реалів ($1,49 мільярда), в основному завдяки вливанням коштів у програму підтримки малого бізнесу, що постраждав від повені.

Читайте також: У Кенії кількість загиблих через повені перевищила 200

Президент Луїс Інасіо Лула да Сілва сказав, що повний обсяг потреб Ріу-Гранді-ду-Сул буде відомий лише тоді, коли вода спаде.

Як повідомляв Укрінформ, смертоносні шторми охопили південь Бразилії з понеділка, 29 квітня. 1 травня стало відомо про 10 осіб, ще 21 людина вважалася зниклою безвісти. Повінь зачепила понад дві третини з майже 500 міст штату.

Фото: Ricardo Stuckert/PR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-