Партія Нетаньягу лідирує на перегонах в Ізраїлі - екзитполи

Партія Нетаньягу лідирує на перегонах в Ізраїлі - екзитполи

Укрінформ
Правий альянс колишнього прем'єра Беньяміна Нетаньягу отримує невелику перевагу на парламентських виборах в Ізраїлі.

Як передає Укрінформ із посиланням на The New York Times, про це свідчать дані екзит-полів, оприлюднені у вівторок увечері.

Опитування на виході з виборчих дільниць, проведені трьома телерадіокомпаніями, показали, що партія Нетаньягу «Лікуд» фінішує першою, і його правий блок, імовірно, зможе сформувати вузьку більшість у парламенті.

Екзитполи показують, що «Лікуд» отримує 30-31 місце, а загалом блок Нетаньягу - 61-62. Цього достатньо, щоб сформувати більшість у парламенті, який налічує 120 депутатів.

Центристська партія нинішнього прем’єра Яїра Лапіда «Єш Атід», за прогнозами, отримала 22-24 місця, а його ширший альянс - 54-55. Решту місць дістала позафракційна партія.

Читайте також: Нетаньягу обіцяє розглянути надання Україні зброї у разі обрання прем'єром Ізраїлю

Чіткіші результати можуть з'явитися не раніше ранку середи, а остаточні цифри не будуть оголошені до п'ятниці, вказує видання. Лідери партій зможуть висунути кандидатуру прем'єр-міністра наступного тижня.

Якщо дані екзит-полів підтвердяться, Ізраїль вийде з чотирирічного глухого кута, коли жоден лідер не міг сформувати стабільну парламентську більшість, залишаючи країну без державного бюджету на тривалий час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-