МЗС Франції пояснило, що стоїть за звинуваченнями рф на адресу Британії

МЗС Франції пояснило, що стоїть за звинуваченнями рф на адресу Британії

Укрінформ
У МЗС Франції заявляють, що звинувачення росії на адресу Великої Британії є безпідставними і мають на меті відвернути увагу від воєнних злочинів москви в Україні.

Відповідна позиція викладена на сайті МЗС Франції, передає Укрінформ.

“Звинувачення, висунуті росією в суботу, 29 жовтня, проти Сполученого Королівства, не ґрунтуються на жодних вагомих доказах і є безпідставними. Вони являють собою нову яскраву ілюстрацію російської стратегії, спрямовану на приховування реальності та примноження обурливих звинувачень з метою відвернути увагу від відповідальності, яку вона несе в агресивній війні проти України”, - заявляє французьке дипломатичне відомство.

Наголошується, що Франція разом з партнерами продовжить докладати необхідних зусиль, аби така брехня не процвітала.

Читайте також: Європа продовжує імпорт українського зерна «коридорами солідарності» — глава МЗС Франції

“росія, попри всі її спроби розмити сприйняття, не зможе зняти з себе відповідальність за злочини, скоєні в Україні за останні вісім місяців. Злочини, які широко й ретельно задокументовані”, - зазначили в МЗС Франції.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня росія заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи. “З урахуванням проведеного 29 жовтня цього року київським режимом за участю фахівців Великої Британії терористичного акту проти кораблів чорноморського флоту та цивільних суден, задіяних у забезпеченні безпеки “зернового коридору“, російська сторона зупиняє участь у реалізації угод щодо вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів“, - заявили у міноборони країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-