Групи впливу в оточенні путіна воюють за своє «місце під сонцем» – Денисенко

Групи впливу в оточенні путіна воюють за своє «місце під сонцем» – Денисенко

Укрінформ
Оточення президента рф складають групи впливу, які воюють за своє «місце під сонцем», за доступ до путіна.

Про це сказав виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Протистояння в путінському оточенні розпочалося з українського «харківського прориву» на фронті. Зокрема, з того моменту Пригожин (засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин - ред.) перейшов у публічну площину і почав критикувати міністерство оборони. Він іде в тандемі з Кадировим. Їхнє ключове завдання - спробувати увійти у вищу лігу російської політики, стати самостійними фігурами», - сказав Денисенко.

Він зауважив, що Пригожин має приватну військову компанію як найбільш ефективну частину російської армії. Вербуючи ув'язнених у колоніях, він виходить на контакти з найбільш серйозними кримінальними авторитетами, що дає йому можливості мати вплив і компромат на вище керівництво як у москві, так і на регіональному рівні.

«Але говорити про те, що Пригожин воює проти путіна чи створює якусь антипутінську партію - це неправда. Він хоче бути вмонтованим у путінський режим і отримати своє місце під політичним сонцем, стати політичною фігурою, вищою за шойгу. Станом на зараз вони в парі з Кадировим кидають виклик міноборони саме з цих причин. Якщо вони зайдуть на великі посади, то отримають шанси на велике політичне майбутнє», - вважає експерт.

З іншого боку, Денисенко звернув увагу на появу на фронті колишнього віцепрем'єр-міністра і екскерівника роскосмосу Дмитра Рогозіна, який почав зніматися і висловлюватись про війну.

«Тобто, пропагандистський блок Кірієнка теж починає «розмивати» Кадирова і Пригожина», – зазначив Денисенко, додавши, що очевидно, з’являться ще кілька фігур, які робитимуть те ж саме.

«Але важливо розуміти, що там немає антипутінської коаліції. В оточенні путіна немає умовних голубів і яструбів, це не більше ніж метафора. Є групи впливу, які воюють за своє місце під сонцем, і вони поки що не готові до виходу за межі путінської системи координат. Тобто, між ними йде війна за доступ до путіна. Хоча станом на зараз путін змушений приймати рішення не виключно самостійно, як було раніше, а з оглядкою на ряд інших осіб», - зазначив Денисенко.

Читайте також: Заявами про «брудну бомбу» рф намагається змусити Захід до переговорів – експерт

Як повідомлялося, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко раніше зазначав, що найближче оточення путіна заганяє його у кут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-