У Гданську вандали знищили проукраїнські мурали

У Гданську вандали знищили проукраїнські мурали

Фото
Укрінформ
У польському місті Гданськ на стіні вздовж залізничної колії, четверо невідомих вандалів знищили три мурали з тематикою російської війни проти України, зокрема розміщуючи поряд російський фашистський символ Z.

За вказівкою Правління Поморської залізниці вульгарні та проросійські написи вже зафарбувано на стіні, а про факт вандалізму поінформувано поліцію, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення у Фейсбуці місцевої залізниці.

Як зазначається, акт вандалізму стався на минулих вихідних у гданській дільниці Ясень. Чотири молодики написали на стіні декілька антиукраїнських та проросійських гасел, а потім вони знищили три мурали на підтримку України, зокрема про злочини росіян в Бучі.

У залізниці повідомили, що мають записи з камер моніторингу і вже повідомили про злочин поліцію.

Посол України у Польщі Василь Зварич подякував Поморській залізниці за швидкі та ефективні дії.

“Винні мають бути знайдені та притягнуті до відповідальності. Поморська поліція вже відкрила провадження та працює, за що щиро вдячний. Консульство України в Гданську тримає справу на контролі”,- написав Зварич у Фейсбуці.

Він висловив переконання, що в атмосфері солідарності польського суспільства з Україною та її мешканцями, які потерпають від варварської агресії Росії, такі спроби провокацій у Польщі приречені на провал, як і вся агресивна політика Росії.

Читайте також: Загарбники зруйнували пам’ятник Герою України Василю Сліпаку

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Польща є однією з країн, яка надає підтримку Україні.

Фото: Фейсбук Pomorska Kolej Metropolitalna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-