Прем'єр Шрі-Ланки погодився піти у відставку через протести

Прем'єр Шрі-Ланки погодився піти у відставку через протести

Укрінформ
Прем'єр-міністр Шрі-Ланки Раніл Вікремесінге готовий піти у відставку, аби було створено багатопартійний уряд, ідеться в заяві його офісу, поширеній у суботу після того, як тисячі протестувальників увірвалися в офіційну резиденцію президента країни в Коломбо.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, Вікремесінге провів переговори з лідерами кількох політичних партій, аби знайти шляхи розв’язання кризи.

Зазначається, що прем’єр-міністр перебрався в безпечне місце.

«Президент і прем'єр-міністр повинні негайно піти у відставку. Якщо цього не станеться, політична нестабільність посилиться», - заявив лідер Партії свободи Шрі-Ланки, колишній президент Майтріпала Сірісена.

Читайте також: В Узбекистані планують відмовитися від деяких змін до Конституції через протести

Раніше повідомлялося, що військові та поліція не змогли стримати натовп протестувальників, які вимагають відставки президента Готабаї Раджапакси на тлі масового невдоволення з приводу найтяжчої за останні сім десятиліть економічної кризи в країні.

Протестувальники прорвалися в офіс президента країни.

Раджапакса покинув офіційну резиденцію у п'ятницю перед очікуваною демонстрацією.

Близько сорока осіб, включаючи двох поліцейських, отримали поранення і були госпіталізовані під час протестів.

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям, які перебувають у Шрі-Ланці, утриматись від перебування в місцях масового скупчення людей через загострення безпекової ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-