МОЗ закликає європейських виробників скоротити асортимент ліків для росії

МОЗ закликає європейських виробників скоротити асортимент ліків для росії

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України закликає європейських фармвиробників переглянути асортименти препаратів, які вони постачають у росію.

Про це заявив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда за результатами зустрічі з організацією Medicines for Europe, передає Укрінформ з посиланням на МОЗ.

«Ми провели дослідження, яке стверджує, що переважна більшість ліків, що постачаються в росію, є генериками. Відмовившись від постачання таких препаратів, європейські фармвиробники дадуть змогу росіянам лікуватися власними “якісними” ліками. Також, зменшивши асортимент, фармвиробники сприятимуть скороченню податків, що надходять до бюджету держави-агресора, яка вже 105 днів атакує Україну. Ми дуже вдячні за допомогу, яку надають нам європейські фармвиробники, та маємо діяти рішуче», - зазначив Комаріда.

Читайте також: Фармкомпанії продовжують випускати у рф не життєво важливі ліки - Ляшко

Також під час зустрічі учасники обговорили зміни до закону «Про лікарські засоби» та критерії, відповідно до яких ухвалюватиметься рішення про призупинення чи скасування реєстраційного посвідчення компаній, якщо вони прямо чи опосередковано є пов’язаними зі суб’єктами господарювання, розташованими на території росії чи білорусі чи пов’язаними з ними.

Комаріда запевнив, що такі критерії, відповідно до яких будуть ухвалюватися рішення про відкликання ліцензій, будуть максимально прозорими та рівними. Тому щоб забезпечити об’єктивність, МОЗ готове обговорити їх з усіма зацікавленими сторонами, зокрема і з колегами з Medicines for Europe.

Читайте також: російським фармкомпаніям бракує пристроїв для контролю якості ліків

Medicines for Europe – це організація, яка представляє фармацевтичні компанії, що постачають найбільшу частку ліків у Європі. Є офіційною торговою асоціацією для європейських компаній, що виробляє генеричні та біоподібні препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-