У канадській провінції тимчасово не каратимуть за важкі наркотики, але є умова

У канадській провінції тимчасово не каратимуть за важкі наркотики, але є умова

Укрінформ
Дорослим жителям канадської провінції Британська Колумбія з наступного року буде дозволено володіти малою кількістю важких наркотиків для власного використання. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у Ванкувері оголосила міністр психічного здоров’я Канади Керолін Беннет.

“З 31 січня 2023-го року по 31 січня 2026-го повнолітні люди у Британській Колумбії не будуть переслідуватися кримінально за володіння до 2,5 гр певних незаконних наркотиків для особистого використання”, - сказала Беннет.

За її словами, федеральний уряд, до виключної компетенції якого входять кримінальні переслідування у Канаді, пішов на такий крок, реагуючи на запит влади Британської Колумбії. “Ми надаємо цей виняток, оскільки наш уряд відкритий до використання усіх наявних засобів для зменшення стигми та шкоди від споживання наркотиків”, - зазначила міністр. 

Читайте також: В Австрії дозволили асистоване самогубство

Вона додала, що через три роки це рішення буде скасоване або продовжене. “Протягом періоду дії винятку, ми працюватимемо із провінцією в аналізі даних й оцінці впливу, аби упевнитися, що цей підхід є правильним для жителів Британської Колумбії. Запевняю, що зміни вноситимуться у режимі реального часу, ґрунтуючись на отриманні та аналізі будь-якої важливої інформації”, - наголосила Беннет. 

Вона зауважила, що декриміналізація володіння наркотиками для особистого використання не те саме, що легалізація й збут заборонених речовин й надалі суворо каратиметься. 

До переліку наркотиків, володіння яким незабаром буде декриміналізоване, входять опіоїди, кокаїн, метамфетамін та метилендіоксиметамфетамін.

Читайте також: Парламент Португалії схвалив евтаназію

Зауважимо, що уряд Британської Колумбії ще у 2016-му році оголосив на території провінції надзвичайний стан, пов’язаний із високою смертністю від передозування наркотиками. Лише минулого року від передозування вмерли 2 224 жителі провінції, а з 2016 року ця проблема забрала життя 9400 людей. Він передозування у провінції загинули більше людей, ніж від убивств, самогубств та ДТП разом узятих.

На переконання експертів, обмежена декриміналізація незаконних наркотиків спонукатиме наркозалежних людей до пошуку допомоги та дозволить урятувати багато життів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-