У Фінляндії компанії відмовляються постачати електроенергію дата-центрам «Яндексу»

У Фінляндії компанії відмовляються постачати електроенергію дата-центрам «Яндексу»

Укрінформ
Декілька енергетичних компаній у Фінляндії відмовляються постачати електроенергію дата-центрам російської компанії «Яндекс». 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Yle.

Як зазначається, сервери в центрі обробки даних, розташованому в М'янтселя, вже майже два тижні працюють на енергії, що виробляється резервною електростанцією з дизельним двигуном, яка була побудована на випадок позаштатних ситуацій.

Попри численні спроби, «Яндексу» так і не вдалося укласти новий договір на постачання електроенергії, бо одразу декілька енергокомпаній відмовилися від угоди через формальні причини.

Читайте також: Greenpeace - проти палива з рф: активісти залізли на будівлю офісу Fortum у Фінляндії

Новинна служба Yle поцікавилася у Ilmatar Energia Oy, чи пов'язане розірвання контракту на електроенергію з нападом росії на Україну. Генеральний директор Юха Сарсама відповів електронною поштою, що не коментує договірні питання між клієнтами і компанією. За словами Сарсами, постачання енергії «Яндексу» було припинено в середині квітня, коли Ilmatar Energia розірвала контракт.

Дата-центр у М'янтселя – один із п'яти центрів з обробки даних «Яндексу». Інші чотири центри розташовані в росії. За словами керівника відділу роботи дата-центр «Яндексу» Олексія Жумикіна, дизельні генератори можуть забезпечувати дата-центр енергією ще довго, але компанія сподівається укласти новий контракт на постачання електроенергії найближчим часом, оскільки вважає Фінляндію придатним місцем для ведення бізнесу.

Читайте також: Tesla створила дата-центр у Китаї

Фінська компанія yandex Oy не перебуває у списку санкцій ЄС, однак у березні до нього потрапив гендиректор «Яндексу» Тигран Худавердян. Російська IT-компанія, що працює у 30 країнах, зареєстрована в Нідерландах під ім'ям Yandex N.V. Цього року вона змінила назву своєї фінської доньки на Global DC Oy.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія повномасштабно напала на Україну, розпочала масовані бомбардування мирних міст і сіл. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять завзятий опір російським загарбникам і завдають їм величезних втрат.

Європейський Союз ухвалив економічні й особисті санкції проти російської федерації, спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-