Від посла рф у Латвії вимагають пояснень через антисемітські заяви лаврова

Від посла рф у Латвії вимагають пояснень через антисемітські заяви лаврова

Укрінформ
МЗС Латвії викликало посла рф Михайла Ваніна, аби висловити протест і зажадати пояснень у зв'язку з антисемітськими висловлюваннями глави російської дипломатії сергія лаврова.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на допис у Твіттері глави МЗС Латвії Едгарса Рінкевичса.

«Беручи до уваги неприйнятні антисемітські заяви мзс росії та повідомлення посольства росії в соціальних мережах, 5 травня МЗС Латвії запросило М. Ваніна для надання пояснень та висловлювання протесту», - написав Рінкевичс.

Як повідомлялося, МЗС Ізраїлю викликало посла росії для пояснень після того, як  сергій лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії «Медіасет» заявив, ніби гітлер мав єврейську кров, а «найзатятіші антисеміти, як правило, євреї». 

Читайте також: Глава МЗС Франції назвав антисемітські заяви лаврова огидною маніпуляцією

3 травня мзс росії опублікувало у своєму ТГ-каналі окрему заяву «Про антисемітизм». У ній на адресу МЗС Ізраїлю висунуто обвинувачення у «підтримці неонацистського режиму в Києві». У цьому тексті також зроблено акцент на тому, що «Президент Латвії Егілс Левітс теж має єврейське коріння». Різні частини зазначеного тексту перепощувалися російськими посольствами в соціальних мережах.

Посол росії викликаний до МЗС Латвії 5 травня, а не раніше, оскільки 4 травня в країні державне свято – День відновлення незалежності Латвійської Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-