Гутерреш: Я не маю ілюзій щодо негайного реформування Радбезу ООН

Гутерреш: Я не маю ілюзій щодо негайного реформування Радбезу ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш не має жодних ілюзій щодо можливості негайного реформування організації.

Про це він заявив на спільному з Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не маю таких повноважень, щоб реформувати Раду Безпеки. У мене немає ілюзій щодо можливості це зробити зараз, негайно. Жодних. Але я буду робити абсолютно все, що можу, аби ООН була якомога ефективнішою в таких ситуаціях… Можете бути впевнені, що ми взяли на себе це зобов’язання – підтримати на сто відсотків українців у такі складні часи. Ми постійно закликаємо до припинення війни. І це наша мета - закінчити війну, поважаючи міжнародне право і Статут ООН», - підкреслив Гутерреш.

Читайте також: Гутерреш визнав нездатність Радбезу ООН зупинити війну проти України

За його словами, ООН - це всі жінки й чоловіки, які працюють у різних частинах світу для того, щоб підтримати людей, котрі постраждали внаслідок війни чи конфлікту.

«ООН – це не лише Рада Безпеки, ООН – це також Генеральна Асамблея, і Генеральна Асамблея чітко сказала своє слово», - зазначив генсек ООН.

Читайте також: Мир в Україні має бути встановлений згідно зі статутом ООН – Гутерреш

Як повідомляв Укрінформ, у березні на 20-му Дохійському форумі Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність реформувати міжнародні інституції, у тому числі механізми Організації Об’єднаних Націй.

7 квітня Генеральна Асамблея ООН підтримала резолюцію щодо призупинення членства російської федерацїі в Раді ООН з прав людини.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-