У польських храмах цьогоріч плащаниці символізують агресію рф проти України

У польських храмах цьогоріч плащаниці символізують агресію рф проти України

Фото
Укрінформ
У багатьох польських костелах в цьому році великодні плащаниці символізують війну російської федерації проти України і терпіння українського народу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на РАР.

Видання зазначає, що цього року у польських храмах Гроб Господній часто оформлений синьо-жовтими кольорами, побитим склом, фотографіями зруйнованих українських міст, макетами знищених будинків і навіть російськими військовими замість солдатів царя Ірода.

Наприклад, у кафедральному соборі Яна Хрестителя у Варшаві плащаницю встановлено на фоні макету зруйнованої стіни будинку, а поряд з нею – розкидано фрагменти цегли та спалених дерев’яних балок. Також у соборі встановлено скарбничку, де збирають кошти для допомоги Україні. 

Фото: Parafia archikatedralna św. Jana Chrzciciela w Warszawie
Фото: Parafia archikatedralna św. Jana Chrzciciela w Warszawie

У Кракові плащаниця у костелі по вулиці Піярській підсвічено синьо-жовтими кольорами, а на фоні плащаниці – фотографії знищених будинків, а також поламані хрести.

Читайте також: Прем’єр Польщі назвав заслабкими санкції проти рф

У костелі населеного пункту Харлупя-Мала Лодзинського воєводства (центр Польщі) плащаницю оформлено наступним чином: Гроб Господній розташований посеред макету розбитої огорожі з колючого дроту. Поряд стоїть солдат у російській формі з шевроном, на якому зображений прапор рф. Біля нього - маленька дитина і напис "дети".

PAP/Grzegorz Michałowski
Фото: PAP/Grzegorz Michałowski

У храмах Познані, Кракова, Вроцлава, Любліна та багатьох інших польських міст поблизу плащаниці розміщено фотографії зруйнованих українських міст.

Глава польського уряду Матеуш Моравецький у короткому відеозверненні з нагоди Великодня підкреслив, що для багатьох поляків ці свята будуть винятковими, оскільки у колі своїх сімей вони прийматимуть також українців, які у Польщі рятуються від війни в Україні. Він підкреслив, що цей жест солідарності пам’ятатимуть у Польщі упродовж багатьох поколінь.

Як повідомлялося, від початку збройної агресії російської федерації проти України до Польщі прибуло майже 2,8 мільйона українців, які рятуються від воєнних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-