Як Туреччина знищує міни у Чорному морі

Як Туреччина знищує міни у Чорному морі

Фото, відео
Укрінформ
У Міноборони Туреччини показали процес знищення морських мін, виявлених біля турецьких берегів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення міноборони Туреччини у Твітері.

«Командування мінної ескадри та наші команди групи підводної оборони Військово-морських сил Туреччини вживають усіх запобіжних заходів проти мінної загрози, яка може виникнути на морі, використовуючи всі наявні засоби та можливості. Міни знищуються з великою обережністю», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня Президент Володимир Зеленський заявив про те, що після Другої світової війни жодна країна не створювала таких загроз вільному мореплавству, як зараз російська федерація. Українські порти на Чорному та Азовському морях заблоковані росією з першого дня її вторгнення, що було реалізовано росією не просто силами флоту, а й мінуванням моря.

Росія замінувала рекомендовані морські шляхи від Босфору до Одеси й водночас повідомила, що це українські міни. Україна наполягає на притягненні росії до міжнародної відповідальності за використання морських мін як зброї невибіркової дії, яка безконтрольно поширюється акваторією Чорного моря.

Дипломати заявили, що росія використовує міни, захоплені збройними силами рф у 2014 році під час військового вторгнення та тимчасової окупації росією українського міста Севастополь.

Через загрозу в Чорному морі Туреччина підвищила рівень боєготовність кораблів-мисливців та патрульних літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-