Уряд Британії просить державні організації розірвати угоди з рф та білоруссю

Уряд Британії просить державні організації розірвати угоди з рф та білоруссю

Укрінформ
Офіс кабінету міністрів Великої Британії закликав усі організації в державному секторі країни переглянути свої угоди з компаніями з росії й білорусі та розірвати їх.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду Британії.

В оприлюднених 28 березня рекомендаціях уряд закликає державні органи негайно переглянути будь-які контракти з російськими та білоруськими компаніями, по змозі змінити постачальників з мінімальними перешкодами та законним чином скасувати домовленості.

«Путінська військова машина не має фінансуватися державними грошима. Ми попросили лікарні, ради та інші організації у державному секторі терміново переглянути шляхи, якими можна обмежити комерційні зв’язки з росією», – зазначив канцлер герцогства Ланкастерського Стів Барклі.

У британському уряді зазначили: попри те, що всі енергетичні постачальники купують електроенергію на однакових оптових ринках, «ми розуміємо, що деякі з них можуть мати зв’язки з російською державою через структури компанії, і тому повинні з'ясувати, чи ці контакти не сприяють російському режиму».

Уточнюється, що уряди Вельсу, Шотландії та Північної Ірландії мають випустити власні рекомендації з цього питання.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія припинила фінансування наукових проєктів з російськими університетами і компаніями та виділила 3 млн фунтів на підтримку українських науковців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-