Навального засудили до дев'яти років колонії суворого режиму

Навального засудили до дев'яти років колонії суворого режиму

Укрінформ
Лефортовський суд Москви засудив російського опозиційного політика Олексія Навального до дев'яти років колонії суворого режиму та штрафу 1,2 мільйона рублів у новій справі про шахрайство та неповагу до суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона.

Як повідомлялося раніше, держобвинувачення в росії просило засудити опозиціонера до 13 років колонії (з урахуванням раніше винесених вироків) та штрафу 1,2 мільйона рублів у справі про шахрайство та образу суду.

Судовий процес у новій кримінальній справі проти Навального розпочався 15 лютого. Він проходить у виправній колонії № 2 у місті Покров Владимирської області, де політик відбуває покарання після заміни умовного терміну на реальний у сфальсифікованій справі «Ів Роше».

Під час судових слухань один із свідків обвинувачення — колишній співробітник ФБК Федір Горожанко — відмовився у суді свідчити проти Навального і назвав процес «абсурдним та зрежисованим». Після цього Горожанко виїхав з росії.

Під час судового процесу Навальний неодноразово висловлювався проти вторгнення росії в Україну. Він говорив про це на одному із засідань та в соцмережах. Навальний також регулярно закликає росіян виходити на акції проти війни з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, російський опозиціонер Олексій Навальний у своєму останньому слові на суді над ним назвав нинішню владу рф «грандіозною загрозою для всіх», заявив про необхідність боротися з війною, розпочатою кремлем, та акцентував, що розпад рф стає все більш імовірним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-